Kedves Szülők!

Köszöntjük Önöket a PYRUS-94 Kft. iskolagyümölcs honlapján.

A 2018/2019. tanévben is folytatódik az uniós társfinanszírozású iskolagyümölcs-program.

Ennek keretében az 1-6. évfolyamos tanulók rendszeresen gyümölcs vagy gyümölcslé ellátásban részesülnek, mely Önök és az intézmények számára ingyenes. A program célja, hogy az említett korosztállyal megszerettesse a zöldség- és gyümölcsféléket, ezáltal növelje zöldség- és gyümölcsfogyasztásukat, és hozzájáruljon az egészséges  étrend kialakulásához, az elhízás és túlsúlyosság valamint az ezekkel járó betegségek elkerüléséhez.

Szállítás és kiosztás

A gyümölcsök szállítása 4 úgynevezett szállítási időszakban történik. Ezek a 2018/2019-as tanévben következők:

I. teljesítési időszak: 2018. szeptember 3. – 2018. szeptember 30.

II. teljesítési időszak: 2018. október 1. – 2018. december 16.

III. teljesítési időszak: 2019. január 14. – 2019. március 31.

IV. teljesítési időszak: 2019. április 1. – 2019 május 5.

Az I. időszakban az iskolákkal kötött megállapodások függvényében 4 héten keresztül kerülnek kiosztásra a termékek. A II. és III. időszakban minden, velünk megállapodást kötött iskolába 9-11 héten keresztül történik a gyümölcsszállítás. A IV. időszakban az iskolákkal kötött megállapodástól függően 3 héten keresztül kapnak gyümölcsöt/gyümölcslevet  a gyerekek.

A megállapodások értelmében:

-Az első teljesítési időszakban 3 alkalommal almát és 1 alkalommal körtét

-A második teljesítési időszakban 3 alkalommal almát és 1 alkalommal körtét

-A harmadik és negyedik teljesítési időszakban 3 alkalommal almát és 1 alkalommal 100 %-os Siós gyümölcslevet kapnak a gyerekek.

Az általunk szállított gyümölcsök 100 %-a GlobalGap  tanúsítvánnyal rendelkezik, 2500 tonna tárolási kapacitású hűtőházunk garancia arra, hogy a gyerekek egész évben friss gyümölcsöt egyenek.

Beltartalmi értékek

Az alma az egészséges táplálkozás szerves része. Beltartalmi jellemzői: víztartalom: 90%, szénhidráttartalom: 9-14%, almasavtartalom: 0,4-1,0 g/100 g, C-vitamin tartalom: 5mg/100 g, B-citamin tartalom: 100 mikrogramm/100 g, rosttartalom: 1,3%. A friss alma fogyasztásának igen kedvező az étrendi hatása. Az emésztést elősegítő hatását már a régi rómaiak is felfedezték, emellett nem vitatható az egészség fenntartásában illetve a fogak karbantartásában betöltött szerepe.

A körte beltartalmi értéke az almáéhoz hasonló, vitaminokban éppoly gazdag, és ásványi anyag tartalma (kálium, kálcium, magnézium és foszfor) is magas. Savtartalma néhány fajtát kivéve viszonylag alacsony. Az összes cukorból jelentős hányaddal részesedik a fruktóz (70-80%), ezért a körtét diétázók is bátran fogyaszthatják.

A kiosztott gyümölcslé frissen préselt, 100%-os gyümölcstartalmú. Hozzáadott cukrot, édesítőszert, tartósítót és egyéb adalékanyagokat nem tartalmaz. Pasztörizálás és vákuumos csomagolás gondoskodik arról, hogy minőségét hosszan, a gyártástól számított 1 éven keresztül megőrizze.